Acupunctuur is op veel punten inzetbaar.
Zo zijn mijn behandelingen altijd op maat gemaakt, per moment, per keer anders. Voor ieder mens heb ik een unieke behandeling. Ik heb mezelf in de afgelopen 20 jaar vooral gespecialiseerd in pijnbehandelingen, ontstekingen, rugklachten, maag-en darmklachten en klachten bij reuma.
Vooral dat laatste is mijn expertise. Vaak zijn dit onderliggende klachten, de oorzaak, die de basis vormen van andere klachten. Andere klachten die ieder mens op een unieke manier ervaart.

VROUWEN
Het zijn vaak de vrouwen die het beste of het eerste voor hun gezondheid zorgen. Vrouwen die in mijn praktijk komen zijn vaak oververmoeid, hebben overgangsklachten, zorgen wel voor anderen, zoals hun gezin, maar komen zelf op de laatste plaats en hebben daarom vaak een bijnieruitputting, oftewel een burn-out. Ze hebben meestal behoeften aan ontspanning, even een momentje voor zichzelf.

MANNEN
Over het algemeen komen er meer vrouwen dan mannen in mijn praktijk.
Mijn ervaring met klachten van mannen zijn mannen die last hebben van hooikoorts, Reumatische klachten zoals Artrose, Tennisarm, Jicht, Carpaal Tunnelsyndroom en/of Trigger Fingers.
Steeds meer mannen zijn op zoek naar ontspanning, willen meer in hun gevoel komen, uit het hoofd. Ze willen stoppen met roken of beter voor hun gezondheid zorgen. Mannen met hartklachten, te hoog cholesterol of rug- en nekklachten hebben meestal goede resultaten met acupunctuur.

Levensvraag: “wat wil ik?
Er zijn mannen en vrouwen die met een levensvraag komen, of in een
bore-out zitten, omdat ze hun werk niet meer leuk vinden. Ze durven de stap niet te nemen vanwege het dragen van een grote verantwoordelijkheid voor hun gezin. De energie raakt op en komen daardoor in een ziekte proces terecht. Ik help met het doorbreken van deze vicieuze cirkel, vaak gebruik ik hierbij het denkraam van de Chakra’s, dit zijn de grotere en belangrijkere acupunctuurpunten. waarmee een goede fundering kan worden opgebouwd.

“Wat vind je nu echt leuk?” “Waar krijg je energie van?”
Zijn belangrijke vragen die je me dan ook vaak hoort stellen.
Bij mij in de praktijk help ik deze mensen door middel van acupunctuur, maar ook andere behandelingen, zoals ontspanning, ademhaling, of bijvoorbeeld sturing geven naar een gezondere leefstijl. Ik kijk wat je op dat moment nodig hebt en waar een ingang is.

Vrouwen met vruchtbaarheidsproblematiek, die zwanger willen worden, of als ze zwanger zijn, met zwangerschapsklachten, help ik met acupunctuur. Vrouwen die last van menstruatiekrampen hebben of waarbij de menstruatie te vroeg, te heftig of te laat is, kan acupunctuur heel goed werk doen. Vrouwen met hoofdpijn, migraine of maag-en darmklachten komen met deze hulpvraag in mijn praktijk. Samen zorgen we ervoor dat deze klachten verminderen en dat er meer energie overblijft om het maximale uit het leven te halen.

Wil je weten of ik jou ook kan helpen? Vraag dan een brochure aan of maak direct een afspraak.