井 Corona-update

Covid-19 REGELS, 1 februari 2021:

Mondkapjes zijn niet verplicht in onze praktijkruimtes, omdat dit geen openbare ruimtes zijn. (Wel is het gewenst.) In de wachtruimte bij de huisarts is het verplicht een mondkapje te dragen. Ook is het hygiënischer om eigen handdoeken mee te nemen, 1 groot badlaken (lichaam) en 2 grote handdoeken (hoofd en voeten).

Omdat we een avondklok hebben, zullen de behandelingen overdag zijn.

 

Beste cliënten,

In 2020 en 2021 staat alles in het teken van Corona. Regels waar we ons aan moeten houden (of we dat nu willen of niet,) zorgen ervoor dat deze tijd zo snel mogelijk voorbij is.

Het goede nieuws is dat onze (acupunctuur) praktijken het goed doen, qua preventie tegen COVID-19. Er zijn tot op heden nog geen besmettingshaarden gesignaleerd. En dat willen we graag zo houden.

Als therapeut zorg ik extra goed voor mijn eigen gezondheid en aan jullie kan ik de volgende TIPS meegeven om zo ook extra voor jullie gezondheid te kunnen zorgen. Zo komen we het snelste door deze periode heen, zonder al teveel klachten, op een gezonde manier.

Ik maak graag online afspraken voor € 45,- per half uur. Hier maak ik een factuur van en ook deze zijn via de zorgverzekering in te dienen. Mochten hier problemen mee zijn, hoor ik het graag.

Als je een klacht hebt dat Medisch Urgent is, of de huisarts kan jou een Verwijsbrief geven, dan mag ik jou ook behandelen in de praktijk. Ik hoor vaak van mijn patiënten dat er huisartsen zijn die weigeren om een verwijsbrief te schrijven. Het is jammer dat ik merk dat mijn patiënten bang zijn om een verwijsbrief te vragen aan de huisarts of zichzelf zelfs wegcijferen voor hun eigen gezondheid! Kom voor jezelf op en wees niet bang. Dit is DE tijd om deze angst te doorbreken en bruggen te slaan tussen alle vormen van geneeskunde. Er zijn al veel huisartsen die als heel normaal een verwijsbrief voor mijn patiënten maken. Ik heb al vele brieven mogen ontvangen. Zet jou argumenten op een rij en vertel ze bij de huisarts. Mocht dit jou niet lukken, dan help ik jou graag. Samenwerking is de sleutel tot succes.

Op mijn website is binnenkort een online cursus/programma te vinden die je kunt volgen. Mijn 2 E-books zijn laagdrempelig om te lezen en te volgen en kun je hier en hier down-loaden. Je kunt dit E-book voor allerlei klachten inzetten. Ik heb als voorbeeld Reuma gebruikt, om te laten zien hoe het werkt. Het is een basis om gezond te worden of te blijven. Je haalt er veel informatie uit die je kunt gebruiken om je gezondheid te versterken.

Gezond eten, voldoende slaap en rust in je hoofd zijn dan ook belangrijke aspecten om gezond te blijven. Vanuit de acupunctuur zijn er 3 gebieden in ons lichaam die door virussen en bacteriën kunnen worden beïnvloed.

Dat is 1. Je bovenlichaam; Borstkas met longen en hart, met de juiste ademhaling, schouders, hoofd, denken en emoties.

Dat is 2. Je middenlichaam; Je middenrif, ter hoogte van je maag, tussen de navel en ribben, onze verteringskracht

Dat is 3. Je onderlichaam; ons meest belangrijke verdedigingslijn, de fundering, met het bekken, de onderbuik, gevoel, onderrug (en bijnieren) en je benen. Hier steunt alles op en wordt de kracht vandaan gehaald, die naar boven gestuwd moet worden.

Dus kort gezegd; Ademhaling, voeding en (mentale, emotionele) ontspanning.

Dit kun je bij jezelf doen om je lichaam en daarmee jou immuunsysteem te versterken.

Wil je liever dat ik je hiermee op maat help? Maak dan een afspraak met me. Ik help je graag, er zijn vergoedingen mogelijk bij zorgverzekeraars.