井 Corona-update

Covid-19, 1 december 2020:

Mondkapjes zijn niet verplicht in onze praktijkruimtes, omdat dit geen openbare ruimtes zijn. In de wachtruimte bij de huisarts is het wel verplicht een mondkapje te dragen. Ook is het hygiënischer om eigen handdoeken mee te nemen, 1 baddoek en 2 grote handdoeken.

 

Beste cliënten,

2020 is het jaar waarbij alles in het teken staat van Corona. Regels waar we ons aan moeten houden (of we dat nu willen of niet,) zorgen ervoor dat deze tijd zo snel mogelijk voorbij is.

Het goede nieuws is dat onze (acupunctuur) praktijken het goed doen, qua preventie tegen COVID-19. Er zijn tot op heden nog geen besmettingshaarden gesignaleerd. En dat willen we graag zo houden.

Als therapeut zorg ik extra goed voor mijn gezondheid en aan jullie kan ik de volgende tips meegeven om zo ook extra voor jullie gezondheid te kunnen zorgen. Zo komen we het snelste door deze periode heen, zonder al teveel klachten, op een gezonde manier.

Gezond eten, voldoende slaap en rust in je hoofd zijn belangrijke aspecten om gezond te blijven. Vanuit de acupunctuur zijn er 3 gebieden in ons lichaam die door virussen en bacteriën kunnen worden beïnvloed.

Dat is 1. Je bovenlichaam; Borstkas met longen en hart, met de juiste ademhaling, schouders, hoofd, denken en emoties.

Dat is 2. Je middenlichaam; Je middenrif, ter hoogte van je maag, tussen de navel en ribben, onze verteringskracht

Dat is 3. Je onderlichaam; ons meest belangrijke verdedigingslijn, de fundering, met het bekken, de onderbuik, gevoel, onderrug (en bijnieren) en je benen. Hier steunt alles op en wordt de kracht vandaan gehaald, die naar boven gestuwd moet worden.

Dus kort gezegd; Ademhaling, voeding en (mentale, emotionele) ontspanning.

Dit kun je bij jezelf doen om je lichaam en daarmee jou immuunsysteem te versterken.

Wil je liever dat ik je hiermee op maat help? Maak dan een afspraak met me. Ik help je graag en er zijn vergoedingen mogelijk bij zorgverzekeraars.